header
آشنايي با مواد اوليه آرايشي؛ بخش دوم، اسيد بتا هيدروكسي؛ Beta Hydroxy Acid

آشنایی با مواد تشکیل دهنده فرآورده های آرایشی

بر اساس یک بررسی توسط آکادمی متخصصین پوست امریکا چنین گزارش شده است که یک فرد بالغ متوسط حداقل در روز از هفت فرآورده زیبایی آرایشی استفاده می کند. هر کجا را نگاه می کنید انواع مختلفی ازاین فرآورده ها به شما معرفی می شود. این محصولات دارای خواص متفاوتی است. برخی پوست را جوان تر نگه می دارند، برخی جوش ها را از بین می برند، برخی از اثر نور آفتاب جلوگیری می کنند و .... برای انتخاب فرآورده مناسب بهتر است اطلاعاتی در زمینه مواد پایه و تشکیل دهنده این فرآورده ها داشته باشید.

هیدروکسی اسیدها

بر اساس پژوهش هایی که در پیشگیری و درمان پیری ناشی از نور آفتاب (Photoaging) و بروز چین و چروک در پوست صورت پذیرفته مصرف هیدروکسی اسیدها بسیار گسترش یافته است. این ترکیبات موجب فروریزش (exfoliation) لایه های بالایی و مرده پوست می شوند. دو نوع هیدروکسی اسید وجود دارد. اسید آلفا هیدروکسی از قتد موجود در میوه ها (مانند قند نیشکر) و یا قند موجود در شیر (لاکتوز) تهیه می شود. اسید سالیسیلیک تنها نوع اسید بتا هیدروکسی است که مورد استفاده قرار می گیرد.

بخش دوم) اسید بتا هیدروکسی β-Hydroxy acid

اسید بتا هیدروکسی (اسید سالیسیلیک) برای مدت های طولانی به جهت اثرش بر روی پوست شناخته شده است. این ماده با جدا کردن سلول های مرده لایه اپیدرم از یکدیگر و از لایه زیرین موجب فروریزش پوست شده و امکان باز شده فضای لازم برای رشد و بالا آمدن سلول های تازه و با نشاط را بر روی اپیدرم فراهم می آورد. به این شکل این ترکیب وضعیت پوستی را که به علت اثر پرتو ماوراء بنفش آفتاب دچارپیری زودرس شده از نظر رنگ و ساختار بهبود می بخشد. پژوهش های صورت گرفته نشان می دهند که مصرف فرآورده های حاوی این ترکیب پس از شش ماه از مصرف روزانه تاثیر خود را در بر طرف کردن چین وچروک و لک های صورت نشان می دهند. این اسید به راحتی به روزنه های پر از چربی پوست که از آن مو خارج می شود نفوذ و به این شکل به درمان آکنه کمک می نماید. فرآورده های زیادی وجود دارد که حاوی اسید سالیسیلیک هستند. مطالعات نشان می دهد که این اسید کمتر از اسید آلفا هیدروکسی پوست را تحریک می کند ولی بر روی پوست دارای اثرمشابه با اسید آلفا هیدروکسی می باشد. چنین گفته می شود که اثر این اسید بر آکنه بیش از اثر اسید آلفا هیدروکسی است.

مصرف اسید بتا هیدروکسی حساسیت پوست به نور آفتاب را به میزان ٥٠٪ افزایش می دهد. از این رو این ماده در صورتی که به درستی استفاده نشود و یا ترکیب ساخته شده از آن حاوی فیلتر ضد آفتاب نباشد قادر است پدیده پیری ناشی از نور آفتاب را تشدید کند.

 
footer_start

 

Design & Developed by : Pishtaz Yeganeh Start site (CMS)
Copyright @2005 nikabarham